Du är här:

Validering Teleskoplastare

Validering av Teleskoplastare är för dig som idag arbetar med detta men ej innehar något utbildningsintyg alternativt har samlat på dig dom timmar du behöver för att uppgradera ditt utbildningsbevis till yrkesbevis (det vill säga minst 4000 timmar alt. 30 månader). Vi validerar enligt TYAs utbildningsplan.

Intresseanmälan

Intresserad? Kontakta oss för pris

Kategorier:
Utbildare: Jesper Bårman

Kursbeskrivning

Valideringen består av 2 olika delar:

Teoretisk del

  • Arbetsmiljö där avhandlar vi hur våran arbetsmiljö i och omkring oss påverkar vårt arbete som t ex sömn, mat, arbetsställningar etcetc. Avsnittet avslutas med ett skriftligt prov.
  • Maskinkunskap genomgång av Teleskoplastaren och dess olika redskap mycket vikt läggs på säkerheten, denna del avslutas också med ett skriftligt prov.

Praktisk del

  • Här ska deltagarna påvisa sin kunskap hur man hanterar detta arbetsredskap, detta görs genom olika praktiska övningar samt även hur man förbereder sig inför sin arbetsdag med genomgång och besiktning av maskinen.
  • Olika arbetsutföranden skall göras som t ex skifte av tillhörande redskap, förflyttningar av föremål med t ex gafflar alternativt skopa m.m

Kursmål

Målet med valideringen är att du som elev skall kunna påvisa att din kunskapsnivå är så pass hög att du klarar av att hantera teleskoplastaren på den nivå som krävs för att jobba inom berörda område.

Målgrupp

För förare som idag har minst 300 timmars vana vid denna maskin.

Förkunskaper

Helst minst 300 timmars vana vid denna maskin.

Kurslängd

Längden för validering/uppkörning är ca 8 timmar.

Intyg

Efter avslutad och godkänd uppkörning erhålls intyg från TYA.