Du är här:

Validering Hjullastare Godshantering

Hjullastare Godshantering är en nivå på hjullastare som är högre en Truck C2 men mindre än Hjullastare Anläggning och är en bra nivå för dig som vill arbeta med t ex snöröjning eller som har behov av att både kunna använda skopa alternativt gafflar men som inte innehar något utbildningsintyg alternativt har samlat på dig dom timmar du behöver för att uppgradera ditt utbildningsbevis till yrkesbevis (det vill säga minst 4000 timmar alt. 30 månader). Vi validerar enligt Tya´s utbildningsplan.

Intresseanmälan

Intresserad? Kontakta oss för pris.

Kategorier:
Utbildare: Lennart Ljung

Kursbeskrivning

Teoretisk del

  • Arbetsmiljö: Där avhandlar vi hur vår arbetsmiljö i och omkring oss påverkar vårt arbete som t ex sömn, mat, arbetsställningar m.m. Avsnittet avslutas med ett skriftligt prov.
  • Maskinkunskap genomgång av Hjullastaren och dess olika redskap mycket vikt läggs på säkerheten, denna del avslutas också med ett skriftligt prov.

Praktisk del

  • Här ska deltagarna påvisa sin kunskap hur man hanterar detta arbetsredskap, detta görs genom olika praktiska övningar samt även hur man förbereder sig inför sin arbetsdag med genomgång och besiktning av maskinen.
  • Olika arbetsutföranden skall göras som t ex förflyttning av massor, byte av redskap, lyfta och transportera material med gafflar av- och pålastning av gods från annat fordon, daglig rutinkontroll av maskinen

Kursmål

Målet med valideringen är att du som elev skall kunna påvisa att din kunskapsnivå är så pass hög att du klarar av att hantera hjullastaren på den nivå som krävs för att jobba inom berörda område.

Målgrupp

För förare som idag har minst 300 timmar vana av maskinen.

Förkunskap

300 timmar maskinvana.

Kurslängd

Längden för validering/uppkörning är ca 8 timmar.

Intyg

Efter avslutad och godkänd uppkörning erhålls intyg från TYA