Du är här:

Validering Grävmaskin / Grävlastare

Validering av Grävmaskin är för dig som idag arbetar med detta men ej innehar något utbildningsintyg alternativt har samlat på dig dom timmar du behöver för att uppgradera ditt utbildningsbevis till yrkesbevis (det vill säga minst 4000 timmar alt. 30 månader). Vi validerar enligt TYAs utbildningsplan.

Intresseanmälan

Intresserad? Kontakta oss för pris.

Kategorier:
Utbildare: Lennart Ljung

Kursbeskrivning

Valideringen består av 2 olika delar:

Teoretisk del

  • Arbetsmiljö där avhandlar vi hur våran arbetsmiljö i och omkring oss påverkar vårt arbete som t ex sömn, mat, arbetsställningar m.m. Avsnittet avslutas med ett skriftligt prov.
  • Maskinkunskap genomgång av Grävmaskinen och dess olika redskap mycket vikt läggs på säkerheten, denna del avslutas också med ett skriftligt prov.

Praktisk del

  • Här ska deltagarna påvisa sin kunskap hur man hanterar detta arbetsredskap, detta görs genom olika praktiska övningar samt även hur man förbereder sig inför sin arbetsdag med genomgång och besiktning av maskinen.
  • Olika arbetsutföranden skall göras som t ex dikesgrävning, arbeta med höjder, skifte av arbetsredskap, släntning m.m

Kursmål

Målet med uppkörningen är att du som elev skall kunna påvisa att din kunskapsnivå är så pass hög att du klarar av att hantera grävmaskinen på den nivå som krävs för att jobba inom anläggningsbranschen.

Målgrupp

För dig som vill arbeta på en arbetsplats där det krävs att man har certifikat.

Förkunskap

Minst 300 timmars vana. Eller god kompetens, framför allt när det gäller säkerhet.

Kurslängd

Längden för validering/uppkörning är ca 8 timmar.

Intyg

Efter avslutad och godkänd uppkörning erhålls intyg från TYA